top of page

Rasvaimu

Rasvaimu on erinomainen keino muotoilla kehoa. Se ei ole laihdutuskeino. Rasvaimulla voidaan muotoilla ja poistaa rasvaa useista kehon ongelmakohdista, joista tyypillisimmät ovat vatsan alue, sisäreidet, ratsupaikat ja jenkkakahvat.

Myös olkavarsien rasvakertymät eli ns. allit soveltuvat rasvaimulla hoidettaviksi.

Rasvaimu voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, jolloin kotiin pääsee jo pari tuntia toimenpiteen jälkeen. Toipumisaika on 1-2 viikkoa, mutta töihin voi palata usein jo parin päivän kuluttua. Lopullinen tulos näkyy vasta myöhemmin, kudosten toivuttua kunnolla. Rasvaimun jälkeen on tärkeää käyttää kompressiotekstiiliä, mikä vähentää turvotusta ja nopeuttaa toipumista.

Yleensä iho vetäytyy rasvaimun jälkeen hyvin, eikä mitään ihon kiristysleikkausta tarvita. Jotta tulos on tasainen ja kaunis, kannattaa valita kokenut ja paljon rasvaimuja tehnyt kirurgi. Kokenut kirurgi osaa myös arvioida, mistä ja kuinka paljon rasvaa kannattaa ottaa.

 

Olen tehnyt tuhansia rasvaimuja, ja vuosien kokemuksesta ja hyvistä käden taidoista

on paljon hyötyä tässä vartaloa muotoilevassa toimenpiteessä.

 

Poistetun rasvan voi myös hyötykäyttää eli siirtää toiseen paikkaan, esimerkiksi rintoihin, pakaroihin tai kasvoihin (katso rasvansiirto). Rasvansiirtomahdollisuus kannattaa pitää mielessä rasvaimua suunnitellessa.

thumbnail_vartalorasvaimu6.jpeg

Vatsa

Vatsan rasvaimu on yksi yleisimmistä toimenpiteistä.

 

Rasvakertymä saattaa olla perinnöllinen, ja siitä on voinut kärsiä vuosikausia, eikä mikään laihdutus tai liikunta ole auttanut. Toisilla varsinkin alavatsa alkaa vaivata raskauksien ja synnytyksen jälkeen. Ja tällöinkään elintavoilla ongelmaa ei yleensä pysty korjaamaan. Vatsa saattaa olla tiellä ja painaa istuessa, vaikeuttaa pukeutumista, hangata housunkaulukseen ja olla esteettisesti häiritsevä. Usein ongelma on korjattavissa rasvaimulla. Vatsaontelon sisäistä rasvaa ns. omenavyötäröä ei voida rasvaimulla korjata. Jos kyseessä on vatsalihasten erkauma, ja alavatsalla on raskauden jälkeen paljon löysää ihoa, voidaan tarvita vatsan kiristysleikkaus, abdominoplastia.

 

Konsultaatiossa vastaanotollani arvioin,

mistä toimenpiteestä hyötyisit eniten.

Jalat

Pulleat sisäreidet hankaavat helposti yhteen, altistaen iho-ongelmille. Hankaavat sisäreidet voivat aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, kun housut hankautuvat jatkuvasti puhki. Kesähelteillä hametta voi olla vaikea käyttää, sillä iho hankautuu varsinkin hikoillessa helposti. Rasvaimulla voidaan poistaa ylimääräinen rasva sisäreisistä ja korjata ongelma.

Jenkkakahvat saattavat häiritä hoikkaakin potilasta. Jostain syystä rasva kertyy jenkkakahva-alueelle kylkiin, eikä siitä pääse eroon kuin rasvaimulla. Jenkkakahvojen rasvakertymät ovat yleisiä myös miehillä. Ratsupaikkojen rasvakertymät ovat taas tyypillisiä joillekin naispotilaille. Kun vartalon levein kohta onkin ratsupaikkojen kohdalla reisien takasivuosassa eikä lantiossa, voi se aiheuttaa ongelmaa mm. sopivien housujen löytymisessä.

Toisilla on nilkoissa ja pohkeiden alueella runsaasti rasvaa, jolloin esimerkiksi sopivia saappaita voi olla vaikea löytää.

Muut

Kaksoisleuka voi olla perinnöllinen ja vaivata jo nuorena, vaikka ylipainoa ei olisikaan. Kaksoileuan ja leukalinjan rasvaimun jälkeen näyttää hoikemmalta ja nuoremmalta, tämän voi todeta oheisista ennen ja jälkeen kuvista!

Olkavarsien rasvakertymä voi painaa jopa kilon verran per puoli. Tämä ylimääräinen paino voi altistaa niska-hartianseudun kivuille ja jopa päänsärylle. Usein mitään ihon kiristysleikkausta ei tarvita eikä näkyviä arpia tule, sillä iho kiinteytyy ihan itsestään rasvaimun seurauksena. Osaan arvioida konsultaatiossa, tarvitaanko ihon kiristysleikkausta eli brachioplastiaa.

Emännänkyhmy selän yläosassa voi johtua esimerkiksi pitkästä kortisonin syömisestä. Emännänkyhmy voi vaikeuttaa selällään nukkumista ja saa ryhdin näyttämään huonolta. Toisilla taas häpykumpuun kertynyt rasva häiritsee, ja voi näkyä pullotuksena esimerkiksi hametta käyttäessä.

Liiallinen rasvakudoksen kertyminen voi olla myös sairaus, lipödeema. Siinä rasvakudosta on alavartalolla huomattavan paljon ja ylävartalo on jalkoihin nähden huomiota herättävän hoikka. Rasvaimulla on saatu hyviä tuloksia lipödeeman hoidossa.

thumbnail_kaksoisleuka1vko.jpeg

Voit hyödyntää maksutonta kuvakonsultaatiomahdollisuutta,
tai varata ajan konsultaatioon vastaanotolleni.
Tervetuloa!

bottom of page