top of page

Rasvansiirto

Rasvansiirto on erinomainen keino saada lisää volyymiä sinne mistä sitä puuttuu. Omaa rasvaa voidaan siirtää haluttuun kohtaan kehossa. Yleisimmät siirtokohdat ovat kasvot, rinnat ja pakarat (ns. brasilian butt lift).

Kasvoista katoaa volyymiä ikääntymisen seurauksena. Esimerkiksi poskipäät laskevat, ohimot menevät kuopalle ja silmätkin näyttävät olevan joillakin syvemmällä silmäkuopassa kuin nuorempana. Ikääntymisen merkkejä voidaan korjata rasvansiirrolla.

 

Yleensä ylimääräistä rasvaa löytyy esimerkiksi alavatsalta tai reisistä, ja tätä voidaan siirtää paikallispuudutuksessa pienellä tylpällä kanyylillä haluttuun kohtaan. Siirrosta ei jää näkyvää arpea iholle. Toipumisaika on noin 1-2 viikkoa, mutta pientä turvotusta voi olla tämänkin jälkeen.

 

Lopputulos on luonnollinen: potilas näyttää omalta itseltään, muistuttaen enemmän sitä miltä näytti 10-15 vuotta aikaisemmin. Rasvansiirto on erinomainen vaihtoehto täyteainehoidoille, ja toimiikin täyteaineita paremmin esimerkiksi tummien kyynelurien ja silmäpussien hoidossa. Lisäksi omalla rasvalla volyymiä saadaan helposti lisättyä täyteaineita enemmän, ja toisin kuin täyteaineilla, tulos on pysyvä.

thumbnail_IMG_4390.jpeg
rasvansiirto.jpeg

Rinnat

Rinnoissa tapahtuu myös ikääntymisen ja imetyksenkin seurauksena muutoksia: täyteläisyys vähenee, iho venyy ja rinnat voivat alkaa roikkua. Rasvansiirrolla saadaan palautettua täyteläisyyttä rintoihin, ja saadaan korjattua muotoa. Samalla rintojen volyymi kasvaa. Jos kyseessä on synnynnäisesti pienet rinnat, voidaan rasvansiirtoja joutua tekemään useita toivotun volyymin saavuttamiseksi.

 

Toisilla rintaimplantti on parempi vaihtoehto. Imettäneellä saattaa riittää yksikin rasvansiirto. Toiset eivät missään

nimessä halua rintaimplanttia. Silloin rasvansiirto voi olla hyvä keino saavuttaa haluttu lopputulos.

Brasilian butt lift

Brasilian butt lift tarkoittaa pakaroiden koon suurentamista ja muodon parantamista rasvansiirrolla. Toimenpiteestä on kirjoiteltu paljon mediassa viime vuosina, etenkin toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä. Jos toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja tylpällä rasvansiirtokanyylillä, ei vakavan komplikaation riskejä ole, sillä rasva siirretään turvallisesti ihon alla olevaan rasvakudokseen.

 

Toimenpiteen jälkeen pitää välttää useita viikkoja

istumista ja painetta pakara-alueille.

Lopulliset tulokset näkyvät noin 3-6 kk kuluttua.

rasvansiirto.jpg

Voit hyödyntää maksutonta kuvakonsultaatiomahdollisuutta,
tai varata ajan konsultaatioon vastaanotolleni.
Tervetuloa!

bottom of page